A Kaland elkezdődött!

Najóó, elhatároztam, hogy végre tényleg elkezdem ezt a blogolást! Nehezen vettem rá magam, hiszen most már, 2 hét elteltével kismillió dolog van, amiről tudnék írni! :)

No, hát lássuk csak, mi történt!

MEGÉRKEZTEEEM!!! Okt. 9-én este hullafáradtan, de annál boldogabban szálltam le Gmündben a vonatról.
Egész más volt ezúttal úgy megérkezni, hogy már ismerem a kisváros zegét-zugát, a suliba is úgy betérni, hogy már kiismerem ott magam, sőt sok dologban még segíteni is tudok a többi erasmusosnak! ;)

Ami viszont egészen más...ezúttal nem a koliban, hanem egy házaspárnál, Waldstettenben élek. (ez egy dombokkal körülvett kis falu Gmündtől 5 km-re) Ella és Thomas hihetetlen jószívű és segítőkész emberek, bármivel fordulhatok hozzájuk! Thomas kölcsönadta nekem a biciklijét, s míg jobb idő volt, azzal tekertem be a városba.(meg vissza is :D) Ellával pedig nagyon jókat lehet beszélgetni egy forró tea mellet, akad közös témánk! :)

Hatalmas kertjük van a ház mögött, nem olyan rossz a kilátás a domb tetejéről: (mikor először megláttam, egészen lefagytam!)

 

Jómagam azonban az alsó szinten lakok, így az én ablakomból a kert végét látni csak, viszont gyakran kószálnak errefelé ilyen jószágok. S talán mondanom sem kell, iszonyat mókásak!

Néha olyan jól modellt állnak, mintha tudnák, hogy fotózza őket valaki!

Az erasmusos csapat nagyoon király!!!
Csupa jófej, nyitott és persze vidám, főként európai emberekből áll, majdnem mindenki beszéli a németet!!! Párakkal egész hamar megtaláltam a közös hangot, Esrával egy török lánnyal sokat bóklásztunk a környéken és készítettünk közösen palacsintát is! ;)

 

Tehát, szuper itt ismét, és tán mondanom se kell, nem bántam meg, hogy ismét elszöktem egy félévre!

Szép hetet mindenkinek, jövő héten ismét jelentkezem!
K.

Kommentek
  1. Én